BAHAN - BAHAN:
·
1 biji kubis bunga |
dipotong
·
5gm cendawan enoki
·
3 biji cendawan butang
·
5 biji kacang sepat
(kacang pis)
·
3 biji lobak kecil (baby
carrot)
·
3 biji jagung muda |
dibelah dua
·
2 ulas bawang putih |
dicincang halus
·
3 sudu makan sos tiram
·
2 sudu makan tepung
jagung | dibancuh dengan sedikit air
·
2 sudu makan minyak
bijan
·
Serbuk perasa secukupnya
·
Air secukupnya untuk
mencelur
·
Minyak untuk menumis
CARA MEMASAK:
1. Didihkan air dan celurkan sayur-sayuran yang
sudah dibersihkan. Angkat dan tos. Asingkan.
2. Seterusnya, panaskan minyak dan tumis bawang
putih sehingga naik bau.
3. Kemudian masukkan sos tiram dan sedikit air.
Kacau rata.
4. Setelah itu masukkan serbuk perasa, minyak bijan
dan adunan tepung jagung. Sebatikan.
5. Akhir sekali, tuangkan sos tadi di atas
sayur-sayuran tadi. Sedia untuk dimakan.
![]() |
Tarraaa.. Ready tO Eat |
No comments:
Post a Comment